Vreme novih talenata

Za uspešnu karijeru u kreativnoj video industriji (VFX) moraćete da krenete od samog početka i savladate svaku lekciju koja je pred vama. Pravljenje ličnog portfolija, sticanje radnog iskustva i savladavanje softvera za manipulaciju videa i fotografije su početni koraci svakog budućeg VFX artista.


Barbara Abdoli je već dve godine član Mosquito Video and Animation studija iz Beograda i radi na poziciji VFX artist, a sklonost ka kreativnom izrazu otkrila je još kao tinejdžerka. Diplomirala je Scenski kostim na Fakultetu primenjenih umetnosti, da bi nakon završenih osnovnih studija, master akademske studije završila na Univerzitetu Metropolitan.


Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je bila prijavljena svega tri meseca da bi vrlo brzo dobila poziv Crater studija da završi stručnu praksu. Nakon prakse, zapošljava se u Mosquito Video and Animation studiju iz Beograda.


Svaki početak je težak, ali iskustva mladih, vrednih i talentovanih ljudi potvrđuju da ovo pravilo ima i izuzetke. Barbara kaže da nikada nije odustajala i da je najvažnija lekcija to što je naučila da sluša ljude koji su iskusniji od nje.